Steenstrips zijn er in allerlei soorten, kleuren en maten. Zelfs geprinte steenstrips zijn tegenwoordig al aardig in opmars.
Of wat te denken van de circulaire systemen? Bent u de huidige uitstraling zat en wilt u wat anders dan kan dat met dit systeem.
Wat zijn steenstrips nu eigenlijk en wat zijn de voor- en nadelen?
Steenstrips zijn simpel gezegd niet meer dan gezaagde plakken van bestaande metselstenen. Ook kunnen de steenstrips al in de fabriek zo gemaakt worden in de grootte, dikte, kleur etc. die u wenst. Hierdoor wordt het afval en stuk minder dan dat de steenstrips nog gezaagd moeten worden.
Voordelen van de steen strips zijn dat ze een stuk lichter zijn dan gewone metselstenen, waardoor de constructie en fundering ook een stuk lichter en dus goedkoper gemaakt kunnen worden.
Om een voorbeeld te geven; Een steenstrip van zo'n 2 cm dik is per m2 ongeveer 8 kg terwijl een gewone metselsteen al op zo'n 48 kg per m2 kan zitten. Kortom het scheelt dus aardig in gewicht.
Nog een voordeel is dat je eigenlijk alle kanten op kunt met steenstrips die je normaal gesproken met metselstenen niet kunt maken. Het is namelijk zo dat je niet alleen maar de Keramische steenstrips (tussen de 11 en 25mm dik) hebt, maar ook de Minerale steenstrips.
Deze Minerale steenstrips zijn zo'n 4 tot 8 mm dik en zijn/kunnen ook flexibel zijn, waardoor het mogelijk is om zelfs korte ronde hoeken met steenstrips te bekleden.
Nadeel is dat steenstrips wat duurder zijn in de aanschaf, maar dat wordt goed gemaakt door de goedkopere constructies en funderingen die men nodig heeft.
De lijm die gebruikt wordt voor steenstrips is een cementgebonden lijm waardoor de steenstrips prima hechten aan de ondergrond.
Er zijn heel wat mogelijkheden te vinden en te bedenken waardoor men kan kiezen voor steenstrips. Er valt veel over te vertellen en wij informeren u dan ook graag hierover.
Voor vragen of meer informatie kunt u gebruik maken van ons contactformulier.